Alla inlägg under november 2007

Av Maria - 18 november 2007 10:02

Precis hemkommen från Uppsala, min gamla studentstad som jag alltid kommer att tala väl om. Var där igår och hälsade på Hanna, Lisa och Maria som jag kämpat tillsammans med i tre år för att lära mig allt om fysiologi, anatomi, biomekanik, träningslära, neurologi och en massa annat. 4 glada tjejer var vi i alla fall som dansade oss svettiga på Åkanten precis vid Fyrisån, mycket folk var det och väldigt skoj. Som vanligt för hög musik dock, borde lärt mig att alltid ha ett par öronproppar i väskan.. Framåt tretiden var vi rätt nöjda och begav oss hem till Hanna för lite sömn, men min gamla vana trogen vaknar jag runt 7-snåret, stiger upp och smyger iväg till tåget. Hanna och Pär snosade så sött då jag begav mig. Tack Hanna för din ständiga gästfrihet! (kl 6 imorse blev förresten jag väckt av Jens, som då var på väg hem från sin utekväll i stockholm.. tror han får sova en stund till innan jag väcker honom..)


Såhär fint invid Fyrisån i Saluhallen ligger Åkanten, som är en av Svenssons Krogar. Också foton från middagen på snygga tjejer =)

Av Maria - 17 november 2007 12:09

Ofta får jag frågan: "springer du på vintern? men är det inte för halt?" Då brukar jag, något föraktfullt, svara: "Går du ute på vintern? kör du bil på vintern? men är det inte för halt?" Visst, det är större mekaniska krafter då man springer jämfört när man går och man kan sätta vinterdäck på bilen, men det är sällan, för att inte säga aldrig, som halka har hindrat mig från att springa. Bara en dålig ursäkt. Sen såklart, vissa dagar får jag nästan äta upp det jag sagt. Som idag när jag några steg utanför porten gör en prakt-vurpa på den glashala asfalten. Snopet, skyndar mig upp ser mig runt, var det någon som såg? Nej, inga andra är ute denna morgon när hela landskapet är insvept i en tunn ishinna. Fortsätter lite mer försiktigt i dikeskanten, och efter en stund kommer jag in i skogen där skosulorna får bättre fäste. Vad är väl en blåslagen rumpa jämfört med tillfredställelsen efter ett genomfört långpass?


Idag blev det 15 km på 1h och 27 min, helt ok. Kroppen kändes bra, inga skador =)

Av Maria - 17 november 2007 08:00

Tänkte jag skulle visa lite bilder från min och Dannes semester i somras. Vi var vid Rogensjön i Härjedalen och paddlade kajak. På något vis lyckades jag pricka in mina tre veckors semester under sommarens enda tre veckor med fint väder, det här är alltså en av dem. Det var nästan så att molnen skingrade sig då vi parkerade bilen vid kajakuthyrningen, och då vi klev in i bilen en vecka senare drog molnen in som ett tjockt täcke över sjön igen.


Av Maria - 17 november 2007 07:39

Om onsdagen är veckans jobbigaste springpass så är det jag ska ut på nu veckans skönaste. Långpasset. Lång, långsam lunk. Idag funderar jag på om jag ska springa och kolla på när Jens spelar innebandy. Tar ca 45 min dit, så kan man se på matchen en stund och sen springa en liten omväg genom skogen hem. Det är en bra runda. Lyssnar alltid på radio under långpassen, det är ett trevligt sällskap. P4, beroende på om det blir lördag eller söndag lyssnar jag på ring så spelar vi, melodikrysset, det nya programmet premiär med Annika Jankell och Svensktoppen. (under de här programmen får jag flashbacks till hur vi håller på att grejar ute i ljustorp, typ tvätta bilar och sånt, med radion på hög volym på utehögtalarna) Fast jag måste sägga att svensktopplistan består av en rätt dålig samling låtar för tillfället...


Vad lyssnar ni på? Söker ständigt efter nya artister att ladda mp3n med till mina springturer och tågresor. Artister jag spelar mest nu: Damien Rice (alltid), Regina Spector, Coldplay, Ane Brun, Jens Lekman, Musik fram Chess på svenska, musik från underbara filmen Evita...


Som sagt, tar gärna emot tips!

Av Maria - 16 november 2007 17:19

Var förresten på hjälpmedelsgenomgång för RoMedics hjälpmedel igår, där jag efter lottdragning vann det här glidlakandet.

Det ska användas till följande: "WendyLett2Way underlättar för personalen att hjälpa brukaren med vändningar i säng. WendyLett2Way placeras ovanpå glidlakanet WendyLett. Kombinationen gör att det är lättare att vända brukaren i sidled – i rändernas riktning."


Ser framför mig hur jag om 70 år ligger i en skridskobane-liknande säng iklädd blöja och nattsärk, och hur jag lätt och elegant svishande glider över från sida till sida. Kan vara bra att ha med tanke på besparingarna i vården. Jag ska redan nu skriva mitt namn över det med svart spritpenna, så inte personalen tappar bort det i tvätten...

Av Maria - 16 november 2007 16:58

Klev upp 06.20 i morse, drog på mig joggingkläder och stack ut till Vilstaskogen. Kom på efter ett par meter att jag glömt klockan, men struntade i att vända om. Rätt skönt ibland att bara springa utan att bry sig om tiden. Särskilt på morgonen.  Och jag bara måste säga: Morgonstund har guld i mund. Särskilt påtagligt när jag efter att ha avverkat uppförsbackarna på först kilometern blir tvungen att besöka buskarna efter att gårdagens middag ruskats om i tarmarna. När man tvingas stanna upp, andetagen tystnar och allt är bara så...tyst. Ensam i skogen tidigt på morgonen, det är livskvalité.


Vilket genast leder mina tankar till livets kontraster. Sitter nu framför datorn med en kall öl en fredagkväll, ska göra mig iordning för middag på värdhus som Jens snälla farmor och farfar bjudit in till. Det är också livskvalité, men så långt borta från morgonstunden i skogen.


Lite livsfilosofiska tankar från mig! Ha en skön fredagkväll, och tack för era kommenatarer. Måste säga att jag känner igen farmors uttryck i mig själv trots att jag aldrig hört det förut...

Av Maria - 15 november 2007 07:51

Kategori: Onödiga nyheter som ändå är rätt kul att läsa om.


Ska kvinnor få bada topless i badhus eftersom män minsann får göra det? Det ska väl vara jämlikt? Vad tycker ni?

http://www.aftonbladet.se/uppsala/article819465.ab


Själv har jag en rätt klar åsikt: Jämlikt betyder inte att allt ska vara lika. Alltid. Det betyder att män och kvinnor inte ska få fördelar jäntemot varandra enbart pga kön. Debatten är fånig. Ta på er baddräkten tjejer, era bröst är skitfina, bjussa inte på dem till vem som helst.


Av Maria - 15 november 2007 07:37

Resultat från gårdagens intervallpass på 5 x 1000m: 4.12, 4.11, 4.07, 4.00, 4.06 Tack Kerstin och Micke för draghjälpen! Flera fördelar med att träna i grupp..  Sen kom snacket in på skidåkning, då Micke vart i fjällen och skidat i helgen. Slutade med en planerad skidhelg v.50, något att se fram emot =)


Väl hemma väntade ostkaka och fruktsallad, för ni missade väl inte att det var ostkakans dag igår??

Ovido - Quiz & Flashcards