Alla inlägg under december 2007

Av Maria - 20 december 2007 13:30

Vill bara visa en bild från den tiden jag ägnade hela min fritid åt den fantastiska Voltige-sporten. Bilden är tagen på en tävling i Österrike, det är jag som sitter och brorsan som står upp. Tjejen högst upp heter Carro. På den tiden tränade vi 6 ggr/v, och även om jag inte sprang lika långt var jag betydligt starkare och smidigare än jag är nu...

Av Maria - 20 december 2007 08:10

Och så en rapport från gårdagens träning, 3 X 1500m. Det går framåt, börjar känna att jag i intervaller och kortare distanserna kan hålla mig mer stadigt på de för mig snabba tiderna, dvs km-fart på runt 4 min. Igår blev det följande tider: 6.13, 5.59, 6.05 Hade ingen draghjälp under första intervallen, och jäklar vilken skillnad det gör om jag har en rygg att hänga i. Annars liksom vågar jag inte springa så fort som jag egentligen skulle kunna.. man kan ju bli trött.

Av Maria - 20 december 2007 07:32

Råkade visst säga igår att jag skulle följa med till Kiel i februari och springa halvmara. Konstigt sånt där, först får man ett mail med förfrågan om man vill följa med. - För lång resa, måste ta ledigt, kostar pengar, kan lika gärna träna hemma.."RADERA".


Sen under gemytlig fikastund efter ett tufft träningspass kommer samma fråga igen. - Perfekt avbrott i vardagsträningen, formcheck, kul att resa, kul att springa någon annanstans, kul att tävla.. "visst, jag följer med, anmäl mig till halvmaran!"


Jag tänker precis som jag känner i den stund jag tänker. Sån är jag.

Av Maria - 19 december 2007 15:42

Gårdagens invigning av skridskorna gick fint, efter några ostadiga varv fick jag till det där med tekniken lite bättre =) Kom dock rätt tidigt till isrinken, så de enda som var där samtidigt var några från skridskoklubben (alltså de som tävlingsåker, det sk. grodlårsläktet) Så även om jag tyckte att jag tryckte på under medvinds-rakan så var jag som en snigel i solsken i jämförelse med grodorna. Blev jättetrött i miskeln på framsidan av smalbenet (m.tibialis anterior, bara för att visa att jag kan) i början vilket säkert berodde på en del missar i tekniken. Har hört rykten om fina isar utanför Härnösand, så nu packar jag med skridskorna när jag åker hem till Norrland över julen!


Så till dagens träning, 3 x 1500m med fika efteråt. Det där med fika tycker jag är bäst =) Måste ner på Clas Ohlson och köpa klocka nu efter jobbet, sist sprang jag med mobiltelefonen men det är inte så himla smidigt...

Av Maria - 19 december 2007 07:42

Sökte julstämning, fann detta:


Tomtens sista färd


Släden den glänser i stjärnornas ljus
Tomten stiger in med klappar i ett hus.


När han kommer tillbaka är renarna väck
kvar står bara hans julklappssäck.


Han ser sig förvirrat om efter djuren
Då ser han två skyltar som sitter på muren


På den ena det står Securitasvakt
På den andra: de djur som står här går till slakt


Tomten tänker "otur som fan
av alla ställen att landa på Scan.


Men det kanske inte är nån fara och färde,
för de jobbar väl inte här den 24:e?


Det gör de förstår han när han hör skriken
tomten rusar in i fabriken


På ett band ser han renarna - åh vilken pärs
en efter en blir de malda till färs


Maskinen är stor, tomten slänger vanten
och svingar sig upp på kanten.


Han tar tag om den sista renens svans
det är blodigt och halt, han har dålig balans.


Han träffar maskinens roterande egg
det  sista som syns är hans bländvita skägg.


Gläns över sjö och strand
Tomten säljs nu som isterband.
Av Maria - 18 december 2007 15:51

Idag blir det invigning av mina långfärdsskridskor =). Jag vet mamma att jag egentligen ska få dem i julklapp, man jag lovar att slå in dem och lägga dem under granen efter att jag testat dem...

Av Maria - 18 december 2007 15:39

Jag vill gärna ha radion på när jag jobbar. Tycker det är trevligt, och det har stor betydelse för hur jag trivs. Jag kan liksom längta ibland till kontoret för att få jobba med det jag kan och lyssna på radio. Man får sina favoritprogram, man blir som lite kompis med programledarna känns det som. Tyvärr delar inte min kollega denna uppfattning. Häromdagen kom hon instormande på mitt kontor, tydligt upprörd, och sa "Hur sänker man den där, det här är ju faktiskt en arbetsplats?" Inte ens en dialog, hon bad inte ens MIG att sänka volymen, vi hade säkert kunnat göra en kompromiss i frågan. Bara ett kort och irriterat "Hur sänker man den där?" Nu förstår jag också varför sladden ofta är urdragen när jag kommer på morgonen, det har varit en slags tyst protest... Blev lite stött av sättet hon sa det på, så nu sitter jag med hörlurar och är tillräckligt barnslig för att medvetet använda en selektiv hörsel. Ibland är det svårt att höra genom radiodialogen.. för det är ju en arbetsplats, och på min arbetsplats vill jag ha radio!


//Barnrumpan 

Av Maria - 17 december 2007 21:41

Läste i senaste Runner´s World om träningsupplägg, sen surfade jag in på www.marathon.se och kikade på träningprogrammen inför maraton. Jag tycker det är svårt att följa andras program, behöver kunna styra upplägget själv för att det ska bli kul, men däremot tar jag gärna tips från andra. Men nu har jag gjort en grov plan inför maraton, med fokus på långpassen. Där har jag spanat på Szalkais program för att se hur han progressivt ökar längden på långpasset.. Kollar jag på durationen har jag nog inga problem att följa 4-timmars gruppen, men däremot blir det tufft med hastigheten tror jag.. är en typisk såndär löpare som springer långsamt, långsamt på långpassen. Låter tankarna fladdra iväg som de vill och faller in i något slags monotont meditativt stadie.


Så vad har jag då för mål? Förra året stannade klockan på 4.30, efter ett jämnt lopp där jag i princip höll samma hastighet loppet igenom. Jag vill ju gärna tro att jag kan slipa den tiden en del, och ett 6-minuters tempo känns inte helt orimligt. Då landar vi på drugt 4.12 minuter, och med lite optimism sätter jag målet inför 2008 på 4h och 10min.


Och så får jag nog börja kolla längden ibland på mina pass istället för att bara gå efter klockan.

Skapa flashcards