Alla inlägg under mars 2008

Av Maria - 8 mars 2008 16:16

Det blev, trots mina tvivel, ett riktigt rejält pass idag. Bandyn blev inställd så vi drog ut tillsammans på 13,8km-rundan. Nånstans mellan 12 och 13km tyckte J att han snart var hemma och drog på en spurt. Hängde på, utmanade och segrade (gäller att hålla flaggan högst så länge man kan inför Da Big Challenge- LL 30km -08). Det var bara det att J VAR strax hemma medan jag skulle ge mig ut på en extra 60 minuters sväng för att få ihop mitt långpass på dryga 2h. Normalt lägger jag inte in en spurt på en sådar 1000m mitt under långpasset, och det kändes i benen vill jag lova.


Så följande 30 min tog jag mest stapplande fram, sedan hade jag återhämtat mig såpass att jag kunde springa med någorlunda stil de sista 30 min. Totalt blev det 2h 12 min 35sek, och jag är riktigt nöjd och belåten. Firade med pannkakor med bär och shoppingrunda till Barkarby inför Åre-resan v.14


Ni är det uppladdning inför kvällens happening, ska på fest hos J:s kollega. Första gången jag träffar mannen i fråga, hoppas jag sköter mig.  

Av Maria - 8 mars 2008 07:47

Tung vecka, passar bra efter en veckas vila och förkylning. I måndags sa jag dock ifrån mig att leda friskis-gruppen, hade ju inte rört mig på en massa dagar och var osäker på om viruskusarna släppt greppet om min kropp. Istället bytte jag om direkt efter jobbet och började småjogga hemmåt i eftermiddagssolen. En tur förbi kronskogen blev ett varv på 2,5km-spåret, som ändrades till ett varv på 5km-spåret. Solen sken och slemhinnorna hade inga problem att hantera all kall luft som strömmade förbi. Fanns det några virus kvar tappade de garanterat greppet nu. Totalt blev det nog en 8 km.


Tisdag- mamma kom och hälsade på, vi körde en runda runt Djurgården (alltså E-tuna, inte sthlm) och sen ett pass på gymmet. Tot kanske inte mer än 3km men med högt tempo och styrka blev det ett bra pass ändå.


Onsdag- Bugg, askul! sen direkt till klubbträningen, 5 x 1000 m ute.. usch och fy, misstänkte att det skulle bli jobbigt och jobbigt blev det. Låg mellan 4.00 och 4.10, åt ena hållet var det lite uppför och motvind så då tickade sekundrarna iväg lite. Avslutade med att möta upp Martina vid vattenpalatset och simma några få längder innan vi hamnade i bubbelpolen.


Torsdag- drog direkt efter jobbet igen, den här gången med sörmlandsledens i Vilsta avslutande rundslinga som mål. Underbara 8km på liten skogsstig, återigen i kvällsol. Livet leker. Tot ca 11km som avslutades med ytterliggare ett styrkepass på gymmet med kollega från jobbet. 


Fredag- Vila


...och nu är det lördag. Sagt är att jag och kärestan ska ta ett varv på hans Fettorunda (13.8km, träningsrundan inför Lidingö..) innan innebandyn börjar. Sen fortsätter jag ca 5km så det blir ett bra långpass. Tanken är god men än ligger täcket på och då bandyn börjar om knappa 2h börjar jag tvivla på viljans kraft över trötthetens. 

Av Maria - 8 mars 2008 07:27

Japp, då var man anmäld. Vasaloppet 2009, etapp 2 på min klassiker. Känns bra. Brorsan (den äldre) ringde från hästvagnen när han höll på att hämta mjölk hos bonden (Han lever i ett parallell universum, dom ligger en sådär 100 år efter oss) och berättade att han och en polare anmält sig redan! Jag frågade hur han skulle ta sig in i vårt universum lagom till loppet och han svarade att det är nog inga problem, att frågan är snarare hur jag skulle lyckas få ihop några mil på skidor innan loppet då det i vår tidsrymd inte längre finns någon snö vintertid. Jag konstaterade att han hade rätt och frågade om jag inte kunde åka och bo hos honom några månader innan men han svarade att det krävs lite mer än så för att byta universum, man måste bla ha en häst, en vagn och en bonde att hämta mjölk hos. och såklart en mjölkkanna. Jag uppfyller inte något av detta, så har något ett par rullskidor att låna ut så är jag tacksam.

Av Maria - 2 mars 2008 08:58

Ligger i efterdyningar av förkylningen i ser på Vasaloppet. Det ser härligt ut.


5 dagars vila nu, kan bli 6 beroende på hur hälsan är framåt kvällen. Tidigare i morse satt jag och knappade in tider och sträckor i min träningsdagbok, ser att det inte borde vara ngn större fara med formen trots denna oönskade långvila... Har tränat rätt hyfsat under hösten och vintern. Så jag ligger rätt skönt under täcket och hejar på John och Fobba och Sofie och Niklas och de andra, samtidigt som jag toppfyller skallen med motivation och träningssug. Blir jag bara frisk nu så blir det en shape up av träningen! Kommer lägga till ett nyckelpass i veckan så förutom långpasset och intervallpasset kommer det även att ingå ett snabbdistanspass på runt 7-8km... 



Av Maria - 1 mars 2008 07:53

Igår köpte jag nya skor. Igen. Men det var dags, mina gamla Saucony trotjänare har verkligen gjort sitt. Så för att bibehålla min optimala skouppsättning bestående av två par stabila träningsskor (ett par i E-tuna och ett i Kallhäll), ett par lättare "tävlingsskor" och ett pr terrängskor, gjorde jag och Jens igår ett besök på löplabbet kungsgatan. Jag var rätt inne på att köpa Asics Gel 1130, men så plockade han fram två andra alternativ. Valet föll tillslut på ett par New Balance-dojor (se bilden), vilket känns lite chansartat då mina erfarenheter från märket är 0,0..


Får se om jag testar dem idag, mina planer på att vara frisk har inte riktigt hållits, fortfarande rinner alltför mkt snor från näsan. Men kanske det blir bara en liten sväng för att känna på dojorna under förmiddagen!

Av Maria - 1 mars 2008 07:46

För er som gillar Matt Damon och Ben Afflek kommer här två riktigt sköna videor ;-) Det är alltså två TV-profiler som har varsin show och som dessutom är ett par som har satt ihop det här.

Börja med denna:

http://www.dailymotion.com/video/x48f4k_ifmd_people


Och kolla på svaret här:

http://www.youtube.com/watch?v=j_pFTAY7MF8


Se och njut!

Av Maria - 1 mars 2008 07:40

Hur kan man låta bli att älska denna pojke? Många säger att de ser på melodifestivalen för att se på Björn, men för er som inte pallar det där andra tjafset mellan hans framträdanden ger jag er detta!

Ovido - Quiz & Flashcards