Direktlänk till inlägg 18 december 2008

Tankar under löpning

Av Maria - 18 december 2008 20:57

Trots SJs ständiga försök att sätta käppar i hjulet så tog mig till Zinken och Linnéa-löparna i tid. Vi tog oss runt i blåsigt söder i tröskelfart, vilket för min del innebar 4,46-tempo. Det var ett skönt pass, jobbigt men på ett skönt sätt. Sprang och funderade på en del mer eller mindre meningslösa saker, tankarna fick rätt fritt spelrum ikväll...


Började med att tänka att det är ett gäng med väldigt sköna människor jag hittat att springa med. Så började jag fundera över vilka egenskaper som gör en människa "skön", om jag max får välja tre. Kom fram till följande:

- Ödmjuk

- Vara sig själv

- Humor


Fortsatte så, tre viktigaste saker i ett förhållande:

- Respekt

- Tillit

- Kärlek


Viktiga saker i en vänskapsrelation:

- Förståelse

- Otvungenhet

- Givande


Tre saker som gör en människa attraktiv:

- Utstrålning

- God självkänsla

- Bra på det man gör


Efter det tänkte jag att all Lidl´s reklam utstrålar misär


Sen tänkte jag på träning. Om man är tveksam på om man ska köra hårt från början med risk att krokna eller om man ska gå ut lugnt och sen öka... Tänkte att om man drar ihop 10 pass där man velar i frågan, skulle man köra hårt på alla och krokna på 2 så har man ända fått 8 bra pass. Skulle man mesa på alla så har man inte kört max någon gång... ok, såhär efteråt kan jag se en massa brister i tankegången, men där och då kändes det helt rätt att öka farten.


Sen täkte jag att en mycket fjuttig båt längs Söder Mälarstrand skulle se mycket imponerande ut i Burtjärn


Sen tänkte jag att om jag min vana trogen, trots vinden, spottar åt vänster så kommer jag få loskan i ansiktet. Sen gjorde jag det och fick loskan i ansiktet. Även här kan jag se vissa brister i beslutet, men så blir det ibland.


Sen funderade jag om det var dåligt för min löpning tt jag tänkte på så mycket annat och så fokuserade jag på andningen ett tag.


Sen fick jag en vindpust i ryggen, kände mig stark och tänkte att såhär vill jag känna mig när jag springer uppför Avenyn i Göteborg i maj.


Sen tänkte jag: Är jag inte framme snart?


Sen funderade jag på vad jag skulle äta till middag. Och till frukost i morgon. och till lunch... och vart vi ska fika i morgon efter jobbet....


Sen såg jag målet, ökade farten, och konstaterade nöjd att jag avverkat det tredje tempopasset den veckan!

 
ANNONS
 
S

S

7 februari 2009 01:31

Det är spännande att läsa om andras tankar under löpningen. Det är för det mesta en hel del som hinner passera förbi där inne. Och inte är det logiskt heller. Idag ägnade jag ungefär fem minuter till att tänka på att min pannlampa kändes som en mössa. I fem minuter.

http://www.runordie.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 14 juni 2009 16:55

Kände för lite förnyelse, så välkomna till till min nya blogg!...

Av Maria - 13 juni 2009 14:49

Förutom det rent konkreta med dalande form och förlorade träningspass så finns det ytterliggare en baksida med att gå runt och vara skadad en längre tid. Man tappar en del av sin identitet, det där "löpar-jaget". När kollegorna i fikarummet pratar om...

Av Maria - 11 juni 2009 22:26

Har precis packat ryggsäcken, i morgon bär det av på Sörmlandsleden igen =) Förhoppningsvis mer löpning än förra gången. Startar i Östertälje, 12km till Brotorp, ytterliggare 7 till Lida och sen vidare mot Paradiset. Övernattning i vindskydd innan ja...

Av Maria - 9 juni 2009 22:14

Det finns fördelar med att vara skadad. Man har mer tid att göra sånt man annars prioriterar bort, hinner också träna sånt man annars försakar. Man får längta efter att springa.... Och man får tid att känna efter.   Fast den här skadeperioden har ja...

Av Maria - 2 juni 2009 20:09

Sprang i morse. Lite vilse dessutom så det blev nästan en timme. Hade inte direkt ont medan jag sprang, men mer ont efter... nu har jag en röd snygg elastisk tejpremsa som allierade elastotejpare menar ska kunna hjälpa. Jag är skeptisk. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se