Direktlänk till inlägg 11 januari 2009

Jag- en skogsmulle eller asfaltsråtta?

Av Maria - 11 januari 2009 08:57

När någon frågar vad jag tränar på för underlag så svarar jag att jag nästan bara springer i skogen. Desto mer terräng desto bättre, man kan nästan tro att jag helst undviker stigar och kör helt off-road. Backigt? självklart. Och just det, ibland kör jag pass fram och tillbaka över myren också. Grym träning, du skulle prova!


Det här är inte sant. Sist jag körde ett myrpass var nog en sommar för ca 3 år sedan när jag bodde hos mamma och pappa några månader. Det är inte så att jag ljuger medvetet, för det är den bild jag har av mig själv, det är så jag vill att det ska vara. Skulle jag träna efter hjärtat skulle jag komma närmare bilden, men ofta får det praktiska styra. Man kliver av tåget en station tidigare och springer hem, springer till jobbet, hem från jobbet, till gymmet... asfalt, asfalt, asfalt.


Men igår var det träning med hjärtat. Alldeles runt knuten har vi en spårcentral med helt underbara slingor, och då jag gav mig in i skogen längs den 15km långa smala slingrande stigen kom löpglädjen till mig. Som att återse en gammal vän som man inte märker hur mycket man saknat försen man ses igen. 


23,4 km blev det, otäckt sakta gick det men jag är ändå på G nu känner jag... Skövde Maraton 25/5 under 4 timmar, 3e gången gillt!


(När du kommer och hälsar på mamma så tar vi 10km-slingan!)

 
ANNONS
 
Mats

Mats

11 januari 2009 18:32

Hej Maria
Vilken trevlig blogg. Du skriver bra och ligger i med träningen ser jag. Kanske är det dags för ett midnattlopp igen. Det var kul. Hittade hit via ditt inlägg på skidsidan. Vi ses väl när du kommer hem och provar ut den obligatoriska Ljustorpsdräkten.
Ha det / Mats

http://www.mastenlive.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 14 juni 2009 16:55

Kände för lite förnyelse, så välkomna till till min nya blogg!...

Av Maria - 13 juni 2009 14:49

Förutom det rent konkreta med dalande form och förlorade träningspass så finns det ytterliggare en baksida med att gå runt och vara skadad en längre tid. Man tappar en del av sin identitet, det där "löpar-jaget". När kollegorna i fikarummet pratar om...

Av Maria - 11 juni 2009 22:26

Har precis packat ryggsäcken, i morgon bär det av på Sörmlandsleden igen =) Förhoppningsvis mer löpning än förra gången. Startar i Östertälje, 12km till Brotorp, ytterliggare 7 till Lida och sen vidare mot Paradiset. Övernattning i vindskydd innan ja...

Av Maria - 9 juni 2009 22:14

Det finns fördelar med att vara skadad. Man har mer tid att göra sånt man annars prioriterar bort, hinner också träna sånt man annars försakar. Man får längta efter att springa.... Och man får tid att känna efter.   Fast den här skadeperioden har ja...

Av Maria - 2 juni 2009 20:09

Sprang i morse. Lite vilse dessutom så det blev nästan en timme. Hade inte direkt ont medan jag sprang, men mer ont efter... nu har jag en röd snygg elastisk tejpremsa som allierade elastotejpare menar ska kunna hjälpa. Jag är skeptisk. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se