Direktlänk till inlägg 8 mars 2009

Tävlingssäsong

Av Maria - 8 mars 2009 07:34

Den närmar sig, Dagen med stort D som jag inte skrivit så mycket om ännu. Desto mer kommer det bli veckorna framöver. Den 25 april, dagen efter min brorsons 7-årsdag, dagen för Skövde Marathon. 3e gången gillt, och med tidigare måltider (inte mat) på 4.30 resp 4.25 är det dags för en tid under 4h! Långpassen veckorna framöver känns viktiga, ska försöka komma upp mot en 30km på flera av dem. Det finns folk som kan ligga och köra långpass på runt 2 mil och så ändå hålla ihop ett helt marathonlopp på en hyfsad tid utan att förstöra sig totalt, men inte jag. All träning till trots är jag rätt klen, har grymt svårt att hålla tempo efter 2 mil (och jag pratar 5.30-6 minuterstempo) och lägger jag på några kilometer så envisas knän och höfter med att protestera ibland flera dagar efteråt. Så jag behöver mina långa långpass, gärna i god tid innan loppet för att vänja kroppen.


Igår blev det som planerat en tur till Tyresö, höll på 2h och 35 min och tror det var 26-27km som avverkades. Och visst, det kändes bra, orkade trampa på rätt bra nästan hela vägen. Men så blev jag också rätt sliten efteråt. Men än finns tid kvar innan loppet, ska använda den på bästa sätt och njuta under tiden =)


Nu ska jag iväg på gymmet och träffa Anna för mitt lilla side-project!


Må gott och spring långt

 
ANNONS
 
Lissie

Lissie

11 mars 2009 15:57

Man blir ju lite inspirerad av att se om man fixar ett marathonlopp. Av ren nyfikenhet, hur lång tid tar det att träna inför det? Är det bara att nöta löparrundor eller hur gör du?

Lycka till iallafall! Kram

http://thinline.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - 14 juni 2009 16:55

Kände för lite förnyelse, så välkomna till till min nya blogg!...

Av Maria - 13 juni 2009 14:49

Förutom det rent konkreta med dalande form och förlorade träningspass så finns det ytterliggare en baksida med att gå runt och vara skadad en längre tid. Man tappar en del av sin identitet, det där "löpar-jaget". När kollegorna i fikarummet pratar om...

Av Maria - 11 juni 2009 22:26

Har precis packat ryggsäcken, i morgon bär det av på Sörmlandsleden igen =) Förhoppningsvis mer löpning än förra gången. Startar i Östertälje, 12km till Brotorp, ytterliggare 7 till Lida och sen vidare mot Paradiset. Övernattning i vindskydd innan ja...

Av Maria - 9 juni 2009 22:14

Det finns fördelar med att vara skadad. Man har mer tid att göra sånt man annars prioriterar bort, hinner också träna sånt man annars försakar. Man får längta efter att springa.... Och man får tid att känna efter.   Fast den här skadeperioden har ja...

Av Maria - 2 juni 2009 20:09

Sprang i morse. Lite vilse dessutom så det blev nästan en timme. Hade inte direkt ont medan jag sprang, men mer ont efter... nu har jag en röd snygg elastisk tejpremsa som allierade elastotejpare menar ska kunna hjälpa. Jag är skeptisk. ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se